Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyűjts ötleteket

2019. 11. 20. 12:35:44
Ingyenesen letölthető karácsonyi dekoráció

Hamarosan itt a Karácsony, én pedig nagyon szeretem általam készített dolgokkal dekorálni az otthonunkat. Idén egy-egy képkeretbe ilyen madárkás printek fognak kerülni, amit most szeretnék megosztani veletek is.

A képeket három színben tölthetitek le (szürke, kék és halvány zöld háttérrel) A képekre kattintva png formátumú, 300 DPI felbontású tűéles grafikákat tudtok letölteni, amik A4-es méretben fognak a legjobban mutatni.

Nyomtatható egyszerű papírra, vagy vastagabb műszaki kartonra, fotópapírra is. Utóbbiaknál szebb lesz a végeredmény is. :)

2019. 09. 26. 23:27:31
Komposzt kisokos: tudj meg mindent a komposztálás szabályairól! Bevallom a költözés után sok régi, nem épp környezettudatos szokásunkhoz visszatértünk. Egyszerűen azért, mert a sok doboz és a felújításból keletkezett szemét és törmelék mellett könnyebb volt ezt az utat választani. Beletelt talán 1-2 hónapba is, mire a korábban megszokott rutinunkhoz vissza tudtunk térni és ezt követően belekezdhettünk egy új zöld projektbe is, a kerti komposztálónk készítésébe.
2019. 04. 18. 14:28:07
Vettünk egy házat! - Így néz(ett) ki A hallgatás oka az a töménytelen mennyiségű munka, ami az utóbbi hónapokban egyik napról a másikra zuhant ránk. Hosszú évek óta álmodozunk arról, hogy egyszer családi házba költözünk, egy nyugodt környékre, ahol nyáron kertészkedhetünk, télen pedig bent kuckózhatunk vagy, ha úgy tartja kedvünk, hóember családot építhetünk, amit majd nem fognak 1-2 órán belül legyilkolni a járókelők. :)

Ez most végre megvalósult és belekezdhetünk ennek a hatalmas háznak a felújításába és otthonná alakításába. Remélem velünk tartotok.
2018. 11. 18. 21:54:48
Környezetbarát alternatívák mosogatószivacsra A műanyag szivacsokat már régóta száműzni szerettem volna a konyhából és eltelt egy kis idő, amíg megtaláltam a tökéletes alternatívákat itthonra. Amíg mi szenvedtünk - leginkább csak Férj, én egy kis ronggyal is elmosogatok - sok újrahasznosított vagy természetes alapanyagú, szelektálható szivacspótlót is kipróbáltunk, ezekre hoztam most nektek példát.
2018. 11. 17. 00:00:00 B. Dorina
100+ ezret spóroltam a rendrakással

A legutóbbi hétvégén elolvastam Marie Kondo: Rend a lelke mindennek című könyvét. A Konmari módszer abban segít, hogyan szelektálj és hogyan dobáld ki az életedből azokat a dolgokat, amik csak a helyet foglalják és hátráltatnak téged.

A könyv elején van egy teszt is, ami alapján kiderül, hogy te melyik gyűjtögető típusba tartozol.

Nos én az a fajta vagyok, aki bevág mindent a szekrénybe vagy a fiókba és látszólag rendet is teremt otthon. Ez nagyon igaz, rengeteg a számunkra felesleges kacat a lakásban, pedig csak 50 négyzetméteren élünk. Bevallom őszintén, sok tekintetben nem tudtam magamévá tenni, amit a könyv írt, így a saját módszerem szerint haladtam, lépésről-lépésre és csak néhány elemét követtem az író módszerének. Én nem forgattam fel az egész házat, de amellett, hogy kiürítettem két szekrényt is, az eladandó dolgokkal még landolt kicsit több, mint 100.000 Ft is a megtakarítási számlánkon. Nem rossz ugye?

2018. 10. 16. 09:58:26 B. Dorina
Újrahasználható arclemosó korong készítése

Az arctisztítás a napi rutinunk része. Minimum reggel sminkelés előtt és este lefekvés előtt biztosan eltöltesz vele egy kis időt, ami teljesen természetes, viszont ha eldobható vattakorongokat használsz feleslegesen termelsz hulladékot, meg úgy egyébként feleslegesen vásárolsz ilyen termékeket és költöd rá a pénzedet. Ugyan éves szinten - ha csak a legolcsóbb 140 Ft körüli vattakorong csomagot nézzük - csupán 5-6 ezer forintot spórolhatsz meg vele, de ez is egy a sok aprócska kiadás közül, amiket összeadva már egy kellemesebb összeggel találhatod szembe magad. Persze csak akkor, ha az a bankszámládon vagy a pénztárcádban van... :)

Ebben a cikkben megmutatom, hogyan készítem a saját arclemosó korongjaimat, egyszerű, leselejtezett otthoni alapanyagokból.

2018. 09. 16. 14:00:00 B. Dorina
Mire való a nátrium perkarbonát?

Sokáig utáltam fehér holmikat vásárolni, azt meg főleg utáltam, hogy a párom vásárolja, mert mindig elszürkültek vagy besárgultak egy idő után a pólói és teljesen mindegy volt, mit csináltam vele nem sikerült az anyag roncsolása nélkül újra patyolat fehérré varázsolnom őket. Ha belegondolok, hogy mennyi márkás vackot vettem, ahelyett, hogy veszek egy kiló folttisztító sót és hagyom hadd dolgozzon...kicsit szomorú vagyok, hogy nem találtam erre hamarabb.

2018. 09. 15. 22:00:32
Mire jó a citromsav?

Ha te is szeretnéd a háztartásodat kicsit környezet barátabbá tenni, a citromsav jó társad lesz ebben a törekvésben. Ez ugyanis egy természetes vegyület, amely sok gyümölcsben megtalálható, legnagyobb mennyiségben a citrusfélékben, innen is kapta a nevét. Patikákban, bioboltokban és zöld termékeket értékesítő webshopokban tudod beszerezni. Állagra pedig kicsit olyan, mint egy nagyobb szemcsés só. Attól függetlenül, hogy jóval természetesebb, mint a boltokban kapható szintetikus szerek, persze körültekintően kell használnunk, mert bár egy gyenge savról van szó, azért mégiscsak savról beszélünk.

 

2018. 09. 02. 18:38:59 B. Dorina
15 egyszerűen kivitelezhető spórolási tipp - I. rész

Ha egyszer elkezded írni a kiadásaidat - akár csak egy hónapig - majd ezt követően leülsz és kiértékeled, hogy mire költötted el a pénzedet az adott időszakban garantálom, hogy sokszor fogsz a fejedhez kapni. Arra vagyunk berendezkedve, hogy folyamatosan költsük a pénzünket és emiatt gyakran olyan dolgokat is megveszünk, amire az égvilágon semmi szükségünk nincsen. Tudatos vásárlással ezen nagyot lehet fordítani és mielőtt még azt gondolnád, hogy az életed emiatt lemondások sorozata lesz meg is nyugtatlak: sokkal jobb lesz neked ezek nélkül. Tervezettebb, egészségesebb, boldogabb életet élhetsz majd úgy, hogy közben a pénzed is egy általad kitűzött nagyobb cél érdekében gyűlik.

Ebben a bejegyzésben nem fogsz világmegváltó tippeket kapni, csupán olyan mindennapi megoldásokat, amikre ha tudatosan odafigyelsz, sokkal jobb viszonyt ápolhatsz majd a pénztárcáddal.

2018. 09. 02. 10:54:30 B. Dorina
Műanyag zacskó helyett - Így varrj magadnak újrahasználható zsákot Ehhez igazából még varrótudomány sem kell, annyira egyszerű és ami szuper, hogy még olcsó is, hiszen bármilyen otthon kallódó anyagból meg tudod magadnak varrni. Az én zsákjaimhoz régi függönyöket és még a kézműves ékszerkészítős korszakomból megmaradt anyagokat használtam fel.

Keresés