Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mire való a nátrium perkarbonát?

Mire való a nátrium perkarbonát?

Sokáig utáltam fehér holmikat vásárolni, azt meg főleg utáltam, hogy a párom vásárolja, mert mindig elszürkültek vagy besárgultak egy idő után a pólói és teljesen mindegy volt, mit csináltam vele nem sikerült az anyag roncsolása nélkül újra patyolat fehérré varázsolnom őket. Ha belegondolok, hogy mennyi márkás vackot vettem, ahelyett, hogy veszek egy kiló folttisztító sót és hagyom hadd dolgozzon...kicsit szomorú vagyok, hogy nem találtam erre hamarabb.

A nátrium-perkarbonát  (Na2CO3) vagy más néven a folttisztító só a közhiedelemmel ellentétben nem a mosószóda (ami a nátrium karbonát) bár közel állnak egymáshoz (Na2CO3·1.5H2O2). Gyakorlatilag mosószóda és aktív oxigén. Hatását leginkább 30-40 fokos vízben tudja kifejteni, az így fokozatosan felszabaduló oxigén ugyanis javítja a mosószóda hatását. Tisztítja, fehéríti a ruhákat, de színes ruhák makacs foltjainak kiszedéséhez is használhatod, mivel a hipóval ellentétben nem roncsolja a szálakat és nem veszi ki a ruha színét sem.

zöld mosáshoz

Foltos, sárga vagy elszürkült ruhákhoz folttisztító só. Öblítéshez citromsav és 10 csepp Ahimsa mosóparfüm.

A makacsabb foltokat érdemes előáztatni. 4-5 liter langyos vízhez adj 1 evőkanál folttisztító sót és hagyd ázni a ruhát legalább fél napon át, majd mehet be a mosásba a többi holmi közé. Gyönyörűen kiszedi a sarat, fűfoltot, bort sőt a vért is.

De nem csak erre használhatod. Töményebb vizes oldatával (ezt mindig frissen készítsd és ne maradjon az üvegben a maradék) pár fújással eltávolítható a penész vagy pépként használva újra széppé varázsolhatóak az elfeketedett fugák is.

Te használod még valami másra is ezt a csodaszert? Oszd meg velünk!

blog comments powered by Disqus

Keresés